Citi Handlowy nowym partnerem IRONMAN Poland Tour

Citi Handlowy został nowym partnerem Enea IRONMAN 5150 Warsaw oraz Enea IRONMAN 70.3 Gdynia.

- Pozyskanie silnego partnera z sektora bankowego było naszą ambicją od dłuższego czasu. Uczestnikom naszych imprez triathlonowych chcemy zapewniać obsługę w formule 360 stopni, a współpraca z Citi Handlowy z pewnością nas do tego celu przybliża – mówi Michał Drelich, dyrektor zarządzający SE Group. - Naszymi klientami są ludzie zamożni i wymagający, oczekujący najwyższej jakości usług. Wspólnie z Citi Handlowy chcemy propagować ideę work-life-balance wśród pracowników i klientów banku – dodaje.

Citi Handlowy od lat angażuje się w programy wsparcia aktywności fizycznej pod egidą Live Well at Citi. W tym roku drużynę, w której skład wejdą pracownicy banku wraz z wybranymi klientami, do udziału w Enea IRONMAN 5150 Warsaw oraz Enea IRONMAN 70.3 Gdynia będzie przygotowywał Zbigniew Gucwa, profesjonalny trener kolarstwa i triathlonu.

- Live Well at Citi to globalna inicjatywa wspierająca „kulturę zdrowia” wśród pracowników Citi na całym świecie. Do akcji realizowanych w Citi Handlowy zapraszamy nie tylko pracowników,, ale również klientów i partnerów banku– mówi Piotr Kosno, Dyrektor Departamentu Klientów Strategicznych w Citi Handlowy. - Profesjonalny mentoring sportowy to jeden z elementów projektu 2018 Citi Charity Challenge, który łączy aktywność fizyczną z charytatywnym celem. Tym razem stawiamy sobie za cel pokonanie sztafety korporacyjnej rozgrywanej w ramach Enea IRONMAN 5150 Warsaw. Kilometry przebiegnięte przez uczestników projektu w tym biegu zostaną przeliczone na kwotę, którą przekażemy na rzecz wybranej organizacji. – dodaje.

Współpraca Citi Handlowy z organizatorem IRONMAN Poland Tour opierać się będzie nie tylko na działaniach reklamowych i marketingowych, ale będzie także służyć promocji wolontariatu pracowniczego. Pracownicy firmy mają bowiem wziąć czynny udział nie tylko w rywalizacji sportowej – będą też wspierać zawodników na trasie i mecie zawodów.

Program Wolontariatu Pracowniczego Citi prowadzony przez Fundację Kronenberga przy Citi Handlowy to największy program tego typu w Polsce, który zdobył pozycję najlepszego w swojej dziedzinie. Fundacja zachęca pracowników do dzielenia się swoją wiedzą, doświadczeniem i umiejętnościami oraz wspierania różnorodnych przedsięwzięć społecznych.

----

IRONMAN® to największy cykl zawodów triathlonowych na świecie obecny w ponad 50 państwach. Co roku 300.000 sportowców ze 180 krajów świata udowadnia, że nie ma rzeczy  niemożliwych (Anything is possible).  W Polsce odbywają się dwie imprezy na licencji World Triathlon Corporation – Enea IRONMAN 5150TM Warsaw oraz Enea IRONMAN® 70.3® Gdynia.

Enea IRONMAN 5150 Warsaw to zawody na dystansie olimpijskim (1,5km pływania – 40km jazdy na rowerze i 10km biegu). W 2018 roku zawody odbędą się w dniach 9-10 czerwca, a w programie imprezy są także sztafety triathlonowe dla 3-osobowych drużyn oraz zawody dla dzieci Kids Run.  Więcej informacji na www.5150warsaw.com oraz facebook.com/5150warsaw.

Enea IRONMAN® 70.3® Gdynia to największe zawody triathlonowe w Europie Środkowo – Wschodniej. W zawodach startuje co roku około 4 tysięcy sportowców z kilkudziesięciu krajów świata. Więcej informacji na www.ironmangdynia.pl oraz facebook.com/polandtriathlon

Bank Handlowy w Warszawie S.A. to jedna z największych instytucji finansowych w Polsce, oferująca pod marką Citi Handlowy bogaty i nowoczesny asortyment produktów i usług bankowości korporacyjnej, inwestycyjnej i detalicznej. Citi Handlowy obsługuje  6,2 tys. klientów korporacyjnych i ok. 687 tys. klientów indywidualnych poprzez nowoczesne kanały dystrybucji oraz sieć  26 oddziałów. W skład grupy kapitałowej Banku wchodzą takie podmioty jak: Dom Maklerski Banku Handlowego i Handlowy Leasing. Przynależność do Citigroup, największej na świecie instytucji finansowej, zapewnia klientom Banku dostęp do usług finansowych w ponad 160 krajach. Więcej informacji na www.citihandlowy.pl.

Citi (NYSE:C) to wiodąca globalna instytucja finansowa, mająca około 200 milionów klientów w ponad 160 krajach. Poprzez swoje dwie odrębne jednostki operacyjne: Citicorp i Citi Holdings, Citi obsługuje klientów indywidualnych, korporacyjnych, rządowych i instytucjonalnych zapewniając im bogaty wachlarz produktów i usług finansowych w zakresie bankowości detalicznej, bankowości korporacyjnej i inwestycyjnej, usług maklerskich i zarządzania aktywami. Dodatkowe informacje można uzyskać na stronie internetowej www.citigroup.com lub www.citi.com.